• Šaliansky Maťko – školské kolo

          Dňa 5. 2. 2024 sa v našej škole konalo školské kolo súťaže Šaliansky Maťko. Žiaci súťažili v troch vekových kategóriách. Za prvú kategóriu postúpila do okresného kola Adelka Müllerová. V II. kategórii získala postupové miesto Natália Matijová a v III. kategórii Šimon Pohly. Všetkým zúčastneným ďakujeme a víťazom prajeme veľa úspechov v ďalšom kole súťaže.

          Mgr. Mesarošová

           

        • Pohľadajme Marťankov

          Do fotogalérie bol pridaný nový album Pohľadajme Marťankov.

          31.1.2024 do našej materskej škôlky prileteli kamaráti JA a TY z planéty „Priateľstva“. Spoločne s deťmi vyštartovali raketou do vesmíru, aby sa pozreli čo všetko sa tam ukrýva. Dozvedeli sa všeličo nové o planétach, ale aj o kozmonautoch. Kamaráti JA a TY nám vyrozprávali príbeh o osamelom kozmonautovi, ktorý si našiel kamaráta Ufónka. Zistili sme, že naozaj potrebujeme kamaráta, hoc bude aj iný, ale s veľkým srdiečkom. Kamaráti JA a TY opäť odleteli na svoju planétu bohatší o nových kamarátov.

           

          Koordinárorky projektovej aktivity: Bc. Ivana Hedvigová

                                                                       Mária Fabišíková

        • Sférické kino_VESMÍR

          Do fotogalérie bol pridaný nový album Sférické kino_VESMÍR.

          Dňa 30.1.2024 v rámci témy týždňa "Vesmírne dobrodružstvo" sa naše staršie Chrobáčiky Včielky a Mravčeky vidali prostredníctvom sférického kina na dobrodružnú cestu s medveďom Vladimírom a tučniačikom do vesmíru. Pozreli si našu planétu Zem z vysoka a navštívili aj iné planéty. Dozvedeli sa, že na Marse je ľad a že prstnec Saturnu tvoria ľadové kryhy. Lienky sa vybrali do ríše zvierat a po krátkom plači sa im rozprávočka tiež zapáčila.

        • Divadelné predstavenie PERINBABA

          PERINBABA

          V utorok 23. januára 2024 navštívili naši tretiaci a štvrtáci divadelné predstavenie PERINBABA v Spišskom divadle v Spišskej Novej Vsi.  Od skorého rána túto akciu poňalo aj samotné počasie tematicky, nakoľko nám do rána pekne nasnežilo... 😊

          Žiakom sa dobre známa rozprávka o Perinbabke, Jakubkovi a Alžbetke v podaní spišskonovoveských hercov veľmi páčila. Podľa predlohy spisovateľa Ľubomíra Feldeka aj v tejto rozprávke zvíťazila láska a dobro porazilo zlobu a chamtivosť.

          Z predstavenia si mnohí žiaci odniesli krásny umelecký zážitok, s ktorým sa určite radi podelia aj doma... 😉

          Text a foto: Učiteľky tretieho a štvrtého ročníka ZŠ

        • Polročné výpisy

          Vážení rodičia,

          polročné výpisy klasifikácie žiakov za 1. polrok šk. roku 2023/2024 Vám budú zaslané elektronicky na EduPage konto zákonného zástupcu žiaka. Výpisy budú zverejnené 31. januára 2024.

          Zákonnému zástupcovi príde do EduPage správa, kliknutím na správu systém zobrazí informáciu o Výpise známok. Výpis si môže rodič stiahnuť a pozrieť. Po oboznámení sa s obsahom výpisu žiadame zákonných zástupcov o podpísanie výpisu stlačením červeného tlačidla „Podpísať“.

          V prípade, ak má zákonný zástupca žiaka záujem o vydanie vysvedčenia za 1. polrok šk. roka 2023/24 podá písomnú žiadosť riaditeľstvu školy. 

        • Prevencia kriminality MV SR

          Milí rodičia,

          na základe záverov multidisciplinárneho stretnutia na tému šikany a duševného zdravia detí na území Košického kraja, organizovaného zo strany zástupcu Úradu komisára pre deti v Košiciach, ako aj v záujme zabezpečenia plnenia systémových opatrení za účelom predchádzania tragédiám v školskom prostredí, ktoré nás koncom roka 2023 zasiahli (Parchovany a ďalšie) vám dávame do pozornosti nasledujúce brožúry na témy „Šikana a kyberšikana“, „Nenávistné prejavy“ a „Radikalizácia a násilný extrémizmus”.

           

      • Triedne aktívy v základnej škole
        • Triedne aktívy v základnej škole

          Vážení rodičia,

          pozývame Vás na triedne aktívy, ktoré sa budú konať v kmeňových učebniach jednotlivých tried v stredu 17. januára 2024 formou konzultácií od 14:00 hod. do 16:30 hod. 

          Tešíme sa na Vašu účasť.

                                                                                                                       kolektív základnej školy

        • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok


          Aj tento školský rok sme sa zapojili do milej akcie pod názvom „Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok“. Každý žiak 1. stupňa našej školy prispel svojou troškou do mlyna. Niekto priniesol niečo sladké, iný zas niečo slané, podaktorí doniesli vianočnú dekoráciu, prípadne vlastnoručne urobený darček, nechýbali ani teplé ponožky, či šál, čajík a káva, krém na ruky, aj voňavé mydielka, milé pozdravy písané deťmi... a to všetko pre starkých v našom dennom stacionári „Deduško“. 20. decembra 2023 odovzdali žiaci z  každej triedy prvého až štvrtého ročníka starkým darčekové krabice, pekne im zavinšovali, zaspievali a zaželali príjemné a pokojné vianočné sviatky. V nastávajúcom roku 2024 im popriali hlavne veľa, veľa pevného zdravia a ešte veľa radosti zo života. Veríme, že starkých naša návšteva potešila a drobné darčeky všetkým urobili krajší deň.


          Žiaci a učiteľky 1. – 4. ročníka ZŠ

        • Divadlo SNV

          Rozpávky z krivého zrkadla
          Posledný školský deň v tomto roku si žiaci prvého a druhého ročníka spríjemnili predstavením
          v Spišskom divadle. Známe rozprávky dánskeho rozprávkara H. CH. Andersena - Cisárové nové šaty,
          Škaredé káčatko a Kresadlo boli pútavé, vtipné, ale i dojemné. Preniesli nás do zázračného
          rozprávkového sveta, v ktorom nám poukázali ako sa odsudzuje nafúkanosť, hlúposť, nečestné
          správanie, a že inakosť netreba odsudzovať. Vniesli nám nádej, že dobro víťazí nad zlom.

      • Riaditeľské voľno
        • Riaditeľské voľno

          Milí rodičia, žiaci,

          dňa 22.12.2023 (piatok) udeľuje riaditeľka školy pre všetkých žiakov základnej školy RIADITEĽSKÉ VOĽNO.

          Žiaci sa v daný deň neučia

           

                                                                                                        vedenie školy

           

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou
      • riaditeľka školy:0911 348 128 zástupkyňa riaditeľky školy pre ZŠ: 0948 189 007 Zborovňa ZŠ: 0948 895 593 MŠ mobil: 0911 298 695 Školská jedáleň: 0903 538 795
      • Školská 20 055 01 Margecany Slovakia
      • 35546328
      • 2021678824
      • SK18 5600 0000 0082 8868 4005
      • Číslo účtu pre platbu MŠ, ŠKD, CVČ: SK67 5600 0000 0082 8868 7003 Variabilný symbol ŠKD: 0950 Variabilný symbol MŠ: 09111 Variabilný symbol CVČ: 09502 Špecifický symbol: uviesť mesiac, rok úhrady napr. 012019, Poznámka: meno žiaka/
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje
  • Novinky