• Oteckovia v akcii

          14.6.2023 sme pozvali všetkých oteckov do Chrobáčikova, aby si užili športové popoludnie plné zábavy, detského smiechu a radosti pri príležitosti blížiaceho sa sviatku, Deň otcov. Týmto chceme všetkým oteckom, ktorí sa podieľajú na spolupráci a pomoci  pre materskú školu veľmi pekne poďakovať za ich čas a ochotu.

          Koordinátorky projektovej aktivity: Mária Fabišíková

                                                                 Andrea Raganová

          kolektív MŠ Chrobáčikovo

        • Slávik Slovenska - krajské kolo

          Žiačka štvrtej triedy, Jasmin Kaľavská, reprezentovala našu školu v krajskom kole speváckej súťaže Slávik Slovenska. Krajské kolo súťaže prebehlo 8. júna na Súkromnom konzervatóriu v Košiciach. Ďakujeme Jasmínke za jej odvahu, chuť spievať, za umelecký zážitok  a želáme jej, aby sa jej aj naďalej tak krásne a úspešne spievalo.

        • MDD v našej škole

          Oslavu Medzinárodného dňa detí sme si v našej škole užili v piatok 2. júna 2023. Na tento deň sa vždy tešia všetky deti – tie malé i tie staršie. Školské tašky zostanú doma odpočívať a žiakov v škole čakajú zábavné športové aktivity i kultúrno-spoločenský program.

          Ani tento školský rok to nebolo inak... Žiaci z nižších ročníkov mali možnosť zasúťažiť si v družstvách a precvičiť si svoje zručnosti v oblasti športovej, kde plnili zábavné úlohy, ktoré preverili ich športové zručnosti, obratnosť, rýchlosť, presnosť i vytrvalosť. Starší žiaci mali možnosť zahrať si loptové hry ako volejbal, futbal, vybíjanú, či dokonca zvládnuť cykloturistiku spojenú s opekaním.

          Deň pokračoval kultúrno-spoločenskou akciou v kinosále kultúrneho domu, kde sa všetkým zúčastneným predstavili členovia umeleckej spoločnosti LETart production, ktorá sa venuje poskytovaniu hudobno-výchovných predstavení s motivačným obsahom. Všetky piesne, hovorené slovo i videoprojekcia boli veľmi aktuálne, spracované zaujímavo a veľmi trefne, nakoľko v súčasnej dobe zaznieva potreba aspoň na chvíľu sa odstrihnúť od online sveta, ktorý môže byť veľmi zavádzajúci.

          Internet a súčasné technológie sú dobrým sluhom, no vedia byť aj zlým pánom. A práve o tom bolo celé hudobno-výchovné predstavenie, ktoré bolo odprezentované  žiakom veku primeraným, zaujímavým i zábavným spôsobom...

          A ako býva dobrým zvykom, deti dostávajú na svoj veľký deň – Deň detí – darčeky. Každý náš žiak si odniesol domov praktický ruksak, zápisník a perá. O tento darček sa postaral sponzor z firmy EMATRADE, s.r.o., ktorý škole dodáva školské ovocie, za čo mu patrí naše veľké ĎAKUJEME... 

           

          Text: PaedDr. Eva Mrázová

          Foto: Ing. Jozef Mráz, Mgr. Peter Gomoľa

        • MŠ: MDD - Hľadanie pokladu

          Do fotogalérie bol pridaný nový album MDD - Hľadanie pokladu.

          1. júna 2023 pri príležitosti MDD, zavítali na návštevu do Chrobáčikova šaška Dáška a šaška Máška. Detičky boli šťastné, že sa môžu s nimi zabávať. Šašky  pre detičky pripravili športové aktivity, Chrobáčikovia hľadali stratený poklad, ktorý si  rozdelili a spoločne si zatancovali so šaškami na detskej diskotéke. Nechýbalo ani občerstvenie v podobe džúsikov a keksíka. Na tento deň budú Chrobáčikovia určite dlho spomínať.

          Koordinátorky: Bc. Adriana Rimská a Andrea Raganová

        • Kamarátky včielky

          Dňa 26.05.2023  prijala naše pozvanie do Chrobáčikova teta včelárka, aby chrobáčikom priblížila, ako sa včielky vyvíjajú, ako si svorne a priateľsky nažívajú a pracujú v úli. Deti si mohli včielky v úli pozrieť, popočúvať ako bzučia. Teta včelárka deťom ukázala včelie produkty, ako plást, včelý vosk, peľ, propolis v podobe tinktúry, ale aj sušený a veru nechýbal ani sladký medík, ktorý mohli všetci ochutnať. Dozvedeli sme sa, že práca včelára nie je veru jednoduchá, je to hotová veda. Je veľmi dôležité včielkam neubližovať postrekmi, aby nevyhynuli. Veľmi pekne sme sa tete včelárke poďakovali za krásnu prednášku, ale i za darčeky sladký medík, ozdôbky z včelieho vosku a lízatká.

          A to nie je všetko. Eliškini a Aničkini rodičia, nám zaobstarali malé húseničky, tie sme niekoľko týždňov pozorovali a stal sa zázrak. Premenili sa  premenili na motýle, ktoré sme spoločne vypustili do prírody. Bol to naozajstný zážitok.

           

          učiteľky MŠ

        • MŠ: EKO vychádzka k Ružínu

          V dňoch 24.5. až 25.5.2023 sa naše Chrobáčikovo zameralo na čistotu  a ochranu prírody. V stredu nám pani učiteľky Janka a Andrejka porozprávali príbeh o dažďovej kvapke a vo štvrtok sme sa vybrali k priehrade Ružín, plný očakávania čo nás tam čaká. Na chrbátikoch si deti niesli batôžky, v ktorých sa skrývalo niečo na posilnenie. A to preto, lebo ich v cieli nášho projektu čakali zaujímavé, ba až detektívne úlohy.  Prvou úlohou bolo dodržiavať pravidlá hry "Včielky z úľa von a dnu", ďalšie stanovište bolo zamerané na postreh, staršie deti si na stanovišti č.3 zopakovali abecedu, úloha č.4 znela pohľadaj prírodné reálie v okolí, ktoré máš na letáčiku a najťažšou úlohou bolo pomôcť Žabke detektívke upratať okolie od odpadkov. Nielen upratať, ale ho aj správne vytriediť. Hmm po náročných úlohách prišla tá najlepšia časť, vybaliť z batôžkov sladké odmeny a zahnať smäd. Takto posilnení a s dobrým pocitom, že sme urobili niečo dobré pre našu prírodu, pobrali sme sa späť do nášho Chrobáčikova.

           

          učiteľky MŠ

      • Predškoláci na návšteve u prvákov
        • Predškoláci na návšteve u prvákov

          V piatok, 12.05.2023, navštívili predškoláci žiakov v I.A triede. Mgr. Miriam Gumanová, triedna pani učiteľka žiakov I.A triedy, srdečne všetkých budúcich prváčikov privítala a usadila ich do riadnych veľkých školských lavíc.

          Prváci zaujali miesto na koberci za lavicami a pozdravili svojich mladších kamarátov básničkou, ktorú si opakujú každý deň na začiatku vyučovania. V nej si pripomínajú, ako sa majú správať na vyučovacích hodinách, ako si majú pripraviť školské pomôcky a potreby, ako majú samostatne pracovať, ako sa majú hlásiť o slovo... A slovo dostali aj predškoláci. V spolupráci s  prvákmi mali možnosť ukázať svoje poznatky a vedomosti z oblasti matematiky i slovenského jazyka. Predviedli sa skutočne v plnej paráde a ukázali, že sú na školu veľmi dobre pripravení. Vedia sa o slovo prihlásiť, vedia sa správať disciplinovane a čo je veľmi dôležité, všetci sa na školu tešia... A aj my všetci sa už tešíme na nich...

          Prváci mali možnosť podať predškolákom pomocnú ruku pri „lovení rýb“ farebnými udicami, ktoré ich čakali na pracovnom liste. Všetkým budúcim prváčikom sa „lov“ vydaril, za čo si vyslúžili veľkú pochvalu.

          V závere priateľskej návštevy sa všetci navzájom obdarovali malými a milými darčekmi, ktoré im budú pripomínať tento príjemný, spoločne strávený deň. Pani riaditeľka PaedDr. Eva Mrázová poďakovala všetkým prítomným za zodpovedný prístup k povinnostiam, k poznatkom a vedomostiam, na čom majú veľkú zásluhu pani učiteľky – Mgr. Miriam Gumanová, triedna pani učiteľka žiakov I.A triedy, Mária Fabišíková, triedna pani učiteľka predškolákov a tiež druhá pani učiteľka predškolákov Andrea Raganová. Zároveň všetkým zaželala veľa elánu a  chuti do práce počas posledných týždňov v tomto školskom roku...

           

          Text a foto: PaedDr. Eva Mrázová

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou
      • riaditeľka školy:0911 348 128 zástupkyňa riaditeľky školy pre ZŠ: 0948 189 007 Zborovňa ZŠ: 0948 895 593 MŠ mobil: 0911 298 695 Školská jedáleň: 0903 538 795
      • Školská 20 055 01 Margecany Slovakia
      • 35546328
      • 2021678824
      • SK18 5600 0000 0082 8868 4005
      • Číslo účtu pre platbu MŠ, ŠKD, CVČ: SK67 5600 0000 0082 8868 7003 Variabilný symbol ŠKD: 0950 Variabilný symbol MŠ: 09111 Variabilný symbol CVČ: 09502 Špecifický symbol: uviesť mesiac, rok úhrady napr. 012019, Poznámka: meno žiaka/
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje
  • Novinky